perjantai 24. helmikuuta 2012

Taas yksi tomaattikeitto?

Olen varmaan vuosia pyöritellyt tätäkin reseptiä ajatellen, että se pitäisi joskus testata. Nytpä sain hyvän syyn, kun kotona oli pari jo parhaat päivänsä nähnyttä tomaattia, jotka piti saada hyötykäyttöön. Hieman tuunailin ohjetta raaka-aineiltaan Suomen talveen paremmin sopivaksi. Ohje on Classic Indian -keittokirjasta, joka oli ensimmäinen hankkimani intialaisen ruuan keittokirja.

Tomaatti-korianterikeitto

2 tlk säilöttyjä luumutomaatteja (+ 2 tomaattia) - alkuperäisessä ohjeessa 675 g kaltattuja (luumu-)tomaatteja
2 rkl esim. rypsiöljyä
1 laakerinlehti
1 keltasipuli silputtuna/neljä silputtua kevätsipulia
1 murskattu valkosipulin kynsi
2 rkl tuoretta korianteria silputtuna
suolaa, mustapippuria
7,5 dl vettä
1 rkl maissijauhoa + tilkka vettä
(hiukan ruokakermaa koristeluun)

Jos käytät tuoreita tomaatteja, kalttaa ja kuori ne ja laita jäähtymään ennen pilkkomista. Pilko tomaatit. Silppua sipuli ja murskaa valkosipuli. 

Lorauta öljyä kattilaan ja kuumenna se. Kuullota öljyssä sipulia ja tomaatteja laakerinlehden kanssa kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää suola, pippuri, valkosipuli ja silputtu korianteri sekä vesi. Sekoita hyvin, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15-20 min. 

Sekoita maissijauho tilkkaan vettä. Nosta kattila tulelta ja soseuta keitto sileäksi. Palauta soppa tulelle ja lisää maissijauho-vesiseos. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen noin kolme minuuttia kunnes keitto sakenee. Tarkista vielä suola.

Halutessasi koristele keitto tarjolle tuotaessa kermalla: valuta kermaa lusikan avulla esim. renkaaksi keiton pinnalle, ja pyyhkäise siihen sitten veitsen kärjellä tms. kapeammalla välineellä kuvioita. 


Yksinkertainen on tässä keitossa kaunista. Tomaatti ja korianteri muodostavat loistavan makuyhdistelmän.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails