torstai 29. maaliskuuta 2012

Kokkimaajoukkueen valmennettavina

Puolet viime lauantaipäivästä vierähti mukavissa merkeissä Kulinaarisen instituutin tiloissa, jonne me ja monta muuta ruokabloggaajaa olimme kokoontuneet Arla Ingmanin kutsumina. Tarkoituksena oli tehdä tuttavuutta vasta lanseerattujen Apetina-tuorejuustojen kanssa.

Kuva: Minna Saarinen

Aikaa ei tuhlattu turhin puheisiin, vaan isännän esittelyn jälken meidät jaettiin kahteen viiden hengen joukkueeseen ja pääsimme saman tien tositoimiin, eli laittamaan ruokaa kahden Suomen kokkimaajoukkueen jäsenen, Kasper Salomäen ja Lasse Koistisen opastuksella.

Saimme samaan joukkueeseen kanssamme Uneliaan kokin Annan ja Avaruusaseman miehistön eli Ariettan ja Mikon.

Annan ja Ariettan perehtyessä hyydytetyn kakun valmistamisen saloihin Kasperin johdolla Mikko otti tehtäväkseen hoidella tomaattikeiton.

Ahnehdin itselleni vähän liikaa tekemistä kuvitellen että liha- ja soijapullathan syntyvät tuosta noin vain näpsäkästi toiset oikealla ja toiset vasemmalla kädellä, mutta ei se ihan niin mennyt. Onneksi Anna ehti auttamaan vielä minuakin kakun- ja salaatinteolta, Karhuherran hienontaessa sipuleita ja keitellessä kastiketta.

Kakkumestarimme Kasper ehti onneksi opastamaan myös pullien kanssa, ja sainkin monta hyödyllistä vinkkiä. En ole ennen tajunnut että voisihan sitä ihan lihapullataikinasta paistaa ensin yhden koekappaleen, jotta voi testata maun...


Liha- ja soijapullat paistettiin yrttiöljyssä ja lopuksi lisättiin voi, joka saa kiehahtaa vaahdoksi, jolla paistettavia valellaan. Lopuksi pullat vielä uunitettiin.

Soijarouhepullat olivat muuten ensimmäinen kontaktini koko raaka-aineeseen, ja täytyy sanoa että maku yllätti myönteisesti, vaikka koostumuksen kanssa olikin vähän ongelmia - eikä lopputulos sitten paljon pullia muistuttanutkaan.

Kakkua viimeistellään.


Alkuruuaksi tomaattikeittoa.


Pääruokalajeja: pastaa ja lihapullia sekä soija"pullia".


Annan taidonnäyte salaatin päällä.


Kakkuja jälkiruuaksi.Kotiinviemisiksi saimme vielä kassilliset Arla Ingmanin tuotteita, mukaanlukien niitä uusia Apetina-tuorejuustoja. Vinkkejä niiden monipuolisesta käytöstähän tulikin jo käytännössä saatua. Pyöräytin jo yhden lihamurekkeen pippurituorejuuston kanssa. Hyvä tuli, paitsi että suolaa olisi taas saanut olla enemmän. Olisi pitänyt tajuta paistaa pieni lihapulla siitä mureketaikinasta ennen uuniin paiskaamista... Oppia ikä kaikki. Ja ehkä se oppi joskus vielä päähänkin jää.
 
Kiitos Arla-Ingmanin väelle, kokkimaajoukkueen Kasperille ja Lasselle sekä kaikille mukana olleille bloggaajille mukavasta tilaisuudesta!

PS. Ai kuinka siinä joukkuekilpailussa kävi? Voittajasta ei päästy selvyyteen, mutta molemmat olivat hyviä.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails