keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Pakastemarjojen piristys

Nyt jos koskaan on aika käyttää pois pakastimen pohjalle jääneet viime sadon marjat. Tähän nykyaikaiseen versioon pappilan hätävarasta niitä saa loppusijoitettua vähällä vaivalla, ja pakastamisesta selvinneet vitamiinitkin pysyvät tallessa. Kekseistä kaurakeksit ovat tässä mielestäni parhaita, mutta myös piparit tms. sopivat hyvin, jos niitä vielä kaapissa piileskelee (varmista kuitenkin etteivät keksit maistu eltaantuneilta).


tarvitset:

pakastemarjoja, esim. mansikoita, mustikoita ja viinimarjoja (varo laittamasta liikaa kirpeitä marjoja)
keksejä, esim. kaurakeksejä
(vispautuvaa) vaniljakastiketta

Kaada marjat kulhoon, sekoita ne ja anna sulaa niin että ne pehmenevät mutta eivät mene aivan lötköiksi. Lisää marjojen päälle kerroksina murusteltuja keksejä ja vaniljakastiketta ja tarjoa heti.

2 kommenttia:

Kissaemo kirjoitti...

Oletko kokeillut käyttää pakastemarjoja pannukakkutaikinaan? Esim. mustikat ja vadelmat sopivat tosi hyvin, samoin vaikkapa omenasose (silloin kannattaa vähentää nesteen määrää taikinasta), päärynä tai banaani.

Itse tykkään syödä pakastemarjoja maustamattoman jogurtin lisukkeena aamiaisella. Sekaan loraus hunajaa tai vaahterasiirappia, nam! Lapset syövät niitä myös (kaura)puuron päällä: jäiset marjat puuron päälle, niin puuro jäähtyy samalla kun marjat sulavat.

Ketturouva kirjoitti...

Enpä ole pannukakkutaikinaan marjoja kokeillut, kiitos vinkistä! Meilläkin pakkasmarjoja syödään jugurtin tai viilin kanssa, useimmin kyllä smoothiena (jugurttia ja melkein jäisiä marjoja tehosekoittimella sekaisin, koko perhe tykkää). Tuota puuron kanssa syömistä olen joskus itsekin harrastanut, puuroa vain tulee laitettua harvoin. Ja ainakin Pojalle maistuu myös perinteinen mustikkamaito, tosin siihen marjat saavat olla sulaneempia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails