Tein aattoillan herkkupöytään juustojen kaveriksi niin ikään Hesarissa (21.12.12) olleella Henri Alénin ohjeella hunajaisia balsamiviinietikkapähkinöitä. Näitä suositeltiin erityisesti sini- ja punahomejuustolle. Roquefortin ja Stiltonin kanssa ne maistuivat mainioilta.
Annoksesta tulee aika paljon, puoletkin olisi neljän hengen
seurueellemme riittänyt, kun paljon muutakin hyvää syötävää oli
tarjolla.
Hunajaiset balsamiviinietikkapähkinät
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl kuorittuja saksanpähkinöitä
1 dl kuorittuja manteleita
2 rkl kuorittuja pistaasipähkinöitä
n. 3 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
Paahda pähkinöitä ja manteleita pellillä 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Siirrä paahdetut pähkinät isoon astiaan ja lisää hunaja ja etikka. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä. Tarjoa huoneenlämpöisenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti