Punasipulihilloke on yksi jouluperinteistämme - se vain on niin hyvää! Viimeiset kymmenen vuotta olen tehnyt hillokkeen tällä Ruoka&Viinin ohjeella. Nyt innostuin kokeilemaan Hesarissa (20.12.12) ollutta Henri Alénin ohjetta.
Joulumausteinen punasipulihilloke
1 kg punasipulia kuorittuna
800 g hillosokeria
2 dl punaviinietikkaa
4 dl punaviiniä
maustepussiin:
1 kanelitanko
2 tähtianista
10 neilikkaa
10 mustapippuria
1 laakerinlehti
Suikaloi punasipuli, laita suikaleet kattilaan. Laita mausteet harsokangaspussiin.
Lisää mausteet, sokeri, viini ja etikka kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunnin ajan, välillä sekoittaen.
Tölkitä hilloke puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä. Tarjoa jäähdytettynä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti