sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Perimmäisten kysymysten äärellä

Ketun keittiö on tulossa kouluikään. Näinkin pitkään ruokablogia pitäneenä sitä tulee toisinaan miettineeksi, minkä takia tätä blogia ylipäätään kirjoittaa, ja jaksaako tätä vielä jatkaa.

Ensisijaisesti blogin pitäminen on meille harrastus. Se on myös keino haastaa itsensä kokeilemaan uusia reseptejä, samaa ruokaa kun ei kehtaa blogata montaa kertaa. Ruokablogin pitämisen myötä olemme myös alkaneet ajatella entistä enemmän sitä, millaisista raaka-aineista haluamme ruokamme laittaa.En kuitenkaan ole halunnut täällä blogissa alkaa saarnata mitään tiettyä ruokafilosofiaa tai -ideologiaa. Ja vaikka arvostamme ruuassa kotimaisuutta (ja mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa ja luomua), hyviä raaka-aineita ja itse tekemistä, kyllä meillä välillä käytetään puolivalmisteita, syödään eineksiä tai haetaan ostarilta pizza. Aina ei vain jaksa tai ehdi kokata itse. 

Blogin pitämisen ansiosta olemme myös päässeet osallistumaan erilaisiin ruokaan liittyviin tilaisuuksiin, mikä on ollut kivaa ekstraa. Bloggaajatapaamisissa ja muissa tilaisuuksissa olemme tässä vuosien varrella tutustuneet moniin hurjan mukaviin ihmisiin! Hyvä ruoka yhdistää, ja yhdessä syöminen ja ruuan laittaminen on hauskaa. 

Blogia ei kuitenkaan kirjoiteta vain itseä varten, tai siksi että blogia pitämällä päästään kivoille kekkereille tai saadaan satunnaisesti tuotenäytteitä. Kyllä minä koen kirjoittavani tätä blogia ennen muuta lukijoille. Ja tilastoista päätellen lukijoita täällä myös käy - pelkästään eilen blogissamme on ollut yli kolmesataa kävijää, ja joulukuussa yli 9000. Ohhoh!

Silloin tällöin saamme Ketun keittiöstä kiittävää palautetta, joka lämmittää kovasti mieltä. Jokainen kommentti ilahduttaa, ja palaute innostaa jatkamaan kirjoittamista. Olisi mukava kuulla enemmänkin teidän lukijoiden kokemuksia. Jos kokeilitte reseptiä, kuinka onnistuitte? Ehkä tuunasitte ohjetta jollakin tavalla, tai kenties teillä on muuten hyviä vinkkejä jaettavaksi?

Edellisinä vuosina olemme ottaneet erilaisia projekteja, olemme esimerkiksi kokanneet kuukausittain reseptin Tessa Kirosin keittokirjasta Twelve ja laittaneet ruokaa kalasta. Tänä vuonna heitän pallon teille, rakkaat lukijat: mistä aiheesta toivoisitte Ketun keittiössä juttua alkavana vuonna tai millaisia reseptejä toivoisitte?

Ketun keittiö toivottaa hyvää ja onnellista vuotta 2013!

5 kommenttia:

tei kirjoitti...

Hei! Mina ainakin kaipaisin helppoja ja nopeita viikonpaivien illallisohjeita, jotka ovat jotain muutakin kuin pelkka peruna + liha/kala mutta valmistuvat tuoreista aineksista (ei siis jalostetuista) Semmoisten etsimiseen menee kuitenkin paivittain aikaa. Me olemme kokanneet vuosia emmeka ole ihan aloittelijoita, mutta en vielakaan ymmarra, mihin ruokaohjeiden aika-arviot perustuvat, kun meilta kahdelta jarjestaan menee kolminkertainen aika. Onkohan ohjeissa mainittu aika se mika menee huippukokilta ja tusinalta apukokilta huippumodernissa ravintolakeittiossa, jossa kaikki on viimeiseen asti optimoitu?

Toscapulla kirjoitti...

Kasvissyöjän äitinä olen todennut, että laktovegaaninen ruoanlaitto ja leivonta on melko haastavaa. Omasta blogistani löytyy ohjeita jonkin verran, mutta maukkaita ja erityisesti juhliin sopivia ohjeita kaipaisin lisää. Eli munatonta, kalatonta, lihatonta, liivatteetonta, ainoana poikkeuksena eläinperäisistä tuotteista sallitaan maito (onneksi).

Heidi Lehmuskumpu kirjoitti...

Minä olisin erityisen kiinnostunut eri maiden ruokakulttuureista sekä suomalaisten perinteiden yhdistämisestä toisten maiden perinteisiin. Teillä on valtavasti tietoa ja kokemusta muista kulttuureista päivätöidenne ansiosta, joten sitä voisi tuoda vielä enemmän blogiinkin meidän muiden iloksi? Tuo on kuitenkin erityistietoa, jota harvalla on. :)

Kissaemo kirjoitti...

Minä (sekä koko perheemme) olemme edelleen kiinnostuneita toimimaan testimaistelijoina :-D

P.S. Ketun keittiölle on tunnustus nukkekotiblogissani ;-)

Ketturouva kirjoitti...

tei, hiukkasen olen siinä käsityksessä että ainakin useissa tapauksissa aika-arviot perustuvat, jos ei nyt ihan huippukokkiin ja puoleen tusinaan apuriin ravintolakeittiössä, niin ainakin kokkitason harjaannukseen ja tehokkaasti koneistettuun keittiöön. Mutta tämä on meillekin hyvä haaste, varsinkin viime aikojen kiireissä on arkiruuanlaitto jäänyt vähiin.

Toscapulla, tuossapa olikin haastetta kerrakseen. Ymmärränkö oikein, että juustoakaan ei saa käyttää? Eikö sittenkään vaikka siinä ei olisi vasikanmahasta tehtyä juoksutetta? Entäs rahkat ym.?

Heidi, Lähi-itä -teemaa meidän on ollut tarkoitus tuodakin esiin, ja sen voimme aika varmasti luvata - testaamatta on vieläkin mm. Alin falafel-resepti.

Tässä olikin keittiöllemme jo mukavasti haasteita alkaneelle vuodelle, mutta lisäehdotuksia otetaan toki vastaan edelleen!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails