torstai 31. tammikuuta 2013

SE avokadopasta

Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa-kirjan avokadopasta oli varmaankin vuoden ruokailmiö 2012. Lehdissä uutisoitiin miten kaupoista loppuivat avokadot ja tuoreet yrtit. Pienemmätkin kivijalkakaupat tilasivat niitä.

Vaikka olin uutisointia seurannut, itse ruoka oli jotenkin päässyt jäämään kokeilematta, kunnes joulun välipäivinä olin Pojan kanssa loisimassa siskoni luona. Kun sisko kysyi, mitä laitettaisiin, tiesin vastauksen melkein heti: SITÄ avokadopastaa.

Ja kyllä, se on maineensa veroista: simppeliä ja ihan älyttömän hyvää. Niin hyvää että söimme neljän hengen annoksen kahdestaan melkein kokonaan...

SE avokadopasta (neljälle)
(Safkaa - parempaa arkiruokaa)

1valkosipulinkynsi
1/2 chili (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa, mustapippuria
n. 0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
1 dl raastettua pecorinoa
1 dl raastettua parmesaania
400-500 g spagettia

Kastikkeen voi tehdä suoraan tarjoilukulhoon: Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressan ja kaiverra sissu ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit sekä pecorino- ja parmesaaniraaste. Sekoita lusikalla, maista että suolaa on riittävästi.

Keitä spagetti al dente hyvin suolatussa vedessä. Ota talteen vajaa desi keitinvettä ennen kuin valutat pastan lävikössä. Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan ja pyörittele spagetti joukkoon. Raasta vielä päälle parmesania ja rouhaise mustapippuria myllystä. Tarjoa heti. 

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails