Lähi-hypermarkettimme kalatiski on viikonloppuisin yleensä mukavasti varustettu. Halusin vaihteksi kokata sunnuntaipäivällisen kalasta, ja päädyin ostamaan haukifileetä. Pikainen googletus tuotti saaliiksi tämän alun perin Ilta-Sanomien Ruokalassa julkaistun ohjeen, joka saa hauen suorastaan hyppäämään suuhun.
Hauki-saltimbocca (neljälle)
n. 800 g haukifilee
valkopippuria myllystä
suolaa
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
16 salvian lehteä
voita
1 dl kuivaa valkoviiniä
Leikkaa fileoitu hauki neljään palaseen. Suolaa palat ja mausta ne vastajauhetulla valkopippurilla. Sijoita jokaisen haukipalan molemmin puolin kaksi salvianlehteä ja kääri ne ilmakuivaan kinkkuun.
Kuumenna pannu ja sulata siinä voi. Paista haukipaloja voissa noin 2 minuuttia molemmin puolin. Lisää viini, ja anna hautua vielä 3 minuuttia.
Herkullista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti