sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Vaihtelua hernekeitolle

Torstai on perinteisesti hernekeittopäivä. Jos kuitenkin sattuisi haluamaan jotain vähän muuta, tämä pasta tarjoaa nopean vaihtoehdon hernekeitolle ja maistuu kaikille "vauvasta vaariin".


Herne-kinkkupasta (4-6:lle)

500 g kiharaa spagettia (Myllyn paras)
150 g ilmakuivattua kinkkua viipaleina
200-300 g tuoreita sokeriherneen palkoja
50 g voita ruskistettuna
n. 0,5 dl oliiviöljyä
2-3 valkosipulin kynttä
suolaa ja mustapippuria myllystä
tarjoiluun: vastaraastettua parmesaania

Laita pastavesi kiehumaan isoon kattilaan. Huuhdo herneet ja leikkaa herneenpalot viistoon 1-2 cm pätkiksi. Leikkaa ilmakuivattu kinkku viipaleen pituussuunnassa suikaleiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa ne esim. veitsen lappeella.

Kun pastavesi kiehuu, lisää veteen suola ja kihara spagetti. 

Pastan kiehuessa ryöppää herneet toisessa kattilassa pienessä määrässä vettä muutaman minuutin ajan tai höyrytä ne. Palot eivät saa tuntua sitkeiltä, mutta herneet saavat olla vielä rouskahtavia.Valuta herneet ja laita ne syrjään odottamaan kannen alla, että ne pysyvät lämpiminä.

Sulata pienessä kasarissa voi. Anna sen ruskistua (mutta varo polttamasta pohjaan!). Kuumenna toisessa pienessä kasarissa oliiviöljy, johon olet lisännyt murskatut valkosipulinkynnet. Anna kynsien kuullottua öljyssä jonkin aikaa jotta ne luovuttavat makunsa öljyyn.

Kun spagetti on valmista (al dente), valuta se ja kaada isoon tarjoilukulhoon. Sekoita joukkoon kinkkusuikaleet, ruskistettu voi ja öljy (poista valkosipulinkynnet). Viimeiseksi sekoita mukaan herneet ja mausta suolalla ja pippurilla. 

Tarjoa vasta raastetun parmesaanin kanssa.


Valmistusaika: n. 30 minuuttia

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails