torstai 14. toukokuuta 2015

Mustaa pastaa ja äyriäisiä

Onnistuimme saamaan tassuihimme mustekalalla värjättyä tuorepastaa. Sille piti laatiman äyriäiskastike. Päädyimme oheiseen tomaattiseen kastikkeeseen, joka löytyi taas kerran Maarit Enkovaara-Astraldin oivallisesta Pastatieto -kirjasta, joka on kulkenut mukanani jo parikymmentä vuotta.


Fettucine con cozze e gamberetti in salsa di pomodoro (neljälle)

1 kg tuoreita tai n. 170 g säilykesimpukoita (käytimme pakastettuja sinisimpukoita)
300 g kokonaisia katkarapuja tai 150 g ravunpyrstöjä
25 g voita
4 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
3 rkl tuoretta silputtua persiljaa
1 rkl revittyä basilikaa
1 punainen kuivattu pikkuchili tai noin 15 tippaa tabascoa
0,5 rkl vehnäjauhoja
1 dl kuivaa valkoviiniä
simpukoiden ja katkaravun kuorien keitinliemi tai säilykkeiden neste, noin 1 dl*
250 g murskattuja tomaatteja - käytimme kokonaisia säilöttyjä luumutomaatteja
1 rkl konjakkia

Jos käytät tuoreita äyriäisiä, keitä simpukat ja tee katkarapujen kuorista ja päistä *liemi. (Ks. alla.)

Kypsennä silputut yrtit ja hienonnettu valkosipuli voi-öljyseoksessa. Lisää jauhot ja valkoviini sekä keitinliemi ja lopuksi tomaatit.

Keitä hiljaisella tulella noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää simpukat ja katkaravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua, ja sekoita kastike ja konjakki pastaan.




*Liemi: 

katkarapujen kuoret
niin paljon vettä että kuoret peittyvät
1 laakerinlehti
pala sipulia
pala porkkanaa
pala varsiselleriä
persiljan varsi
2 neilikkaa
3-4 kokonaista valkopippuria
hitunen suolaa

Keitä katkarapujen kuoria ja päitä liemessä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja keitä sitä kokoon niin että jäljellä on noin 1 dl.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails