sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Kaksi vuotta Ketun keittiössä

Kolme viikkoa sitten Poika vietti kaksivuotissynttäreitään, ja Ketun keittiökin on kokkaillut netissä nyt kaksi vuotta.

Kaksivuotisen taipaleemme kunniaksi valmistimme tänään sunnuntaipäivälliseksi makrillia, jota sattumoisin löytyi lähikauppamme ilahduttavan monipuoliselta kalatiskiltä. Tämä olikin ensimmäinen kerta kun meillä oli tilaisuus laittaa ruokaa tuoreesta makrillista, sen verran harvinainen tuo eväkäs on kotimaassamme.

Foliossa kypsennetty makrilli (2:lle)
alkuperäinen ohje BBC food

2 perattua tuoretta makrillia
1 sitruuna
4 tuoretta rosmariinin oksaa (kuivattukin ajaa asian, jos tuoretta ei ole saatavilla)
2 viipaloitua valkosipulin kynttä
1 pieni punasipuli ohuina viipaleina
4 rkl siideriä tai omenamehua
suolaa, mustapippuria

Aseta kalat kumpikin omalle folioarkilleen ja mausta ne sekä sisä- että ulkopuolelta suolalla ja mustapippurilla.

Halkaise sitruuna pituussuunnassa ja viipaloi se. Täytä kalat sitruuna- ja valkosipuliviipaleilla sekä rosmariinilla. Ripottele sitten kalan päälle punasipulirenkaat ja valuta 2 rkl siideriä tai omenamehua kummallekin kalalle. Kääri kalat löyhästi folioon ja aseta uunipannulle. Paista kalat uunissa 200 asteessa 25 minuuttia.

Tämän välimerellisen makuelämyksen seuraksi sopivat mielestämme mainiosti marinoidut vihannekset, jotka antoivat myös väriä annokseen.

4 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Onnea molemmille kaksivuotiaille, Pojalle ja blogille :-)

Ketturouva kirjoitti...

Kiitokset onnitteluista, Välispiikki!

Sammakko kirjoitti...

Onnea vaan kaksivuotiaille!
Teidän bloginne on ensimmäisiä ruokablogeja, joihin tutustuin. Olin ulkomailla ja etsin sipulipiirakan ohjetta. Siitä lähtien olen vieraillut keittiössänne, vaikkakin aika hiljaisesti. Pidin valtavasti "uhmakkuudestanne", että vaikka perheeseen tulee lapsi, hyvän ruoan parissa jatketaan. Hurraa teille!

Ai niin, makrilli on herkullista, eikö olekin? Meillä sitä syödään usein. Ensin se suolataan, annetaan mehustua pari päivää, sitten kuumaan uuniin. Ei tarvitse juurikaan muuta. Makrilli on itsessään niin rasvainen, ettei se heti kuivu. Teidän ohjeenne kuulostaa sekin herkulliselta.

Ketturouva kirjoitti...

Sammakko, sipulipiirakkaa ei taida blogistamme löytyä, mikä pistää miettimään kuinka tänne päädyit tuolla hakusanalla, mutta hauskaa että päädyit. :)

Sipulipiirakan puutteenkin voisi yrittää lähiaikoina korjata, koska mieleeni muistui heti hakematta sekä kaksi hyvää vanhaa että yksi ennenkokeilematon kiinnostavalta vaikuttava sipulipiirakkaohje.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails