Limetti-korianterilohi
n. 1 kg lohifile
1 limetin mehu
1 rkl korianterin siemeniä
suolaa, mustapippuria myllystä
kastike:
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 rkl kalafondia
0,25 tl kurkumaa
3 rkl maizenaa + tilkka vettä (/2 rkl vaaleaa suurustejauhetta)
2 rkl limettimehua
1 rkl persiljaa silputtuna
Laita kala nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan, suolaa se kevyesti ja valele limettimehulla. Paahda korianterinsiemenet kevyesti kuivalla pannulla ja rouhi ne huhmaressa. Ripota korianterirouhe kalan pinnalle ja rouhaise päälle hieman mustapippuria myllystä.
Kypsennä uunissa 180 asteessa 30-40 min.
Sekoita kattilassa vesi, ruokakerma ja kalafondi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon kurkuma ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maizenalla tai vaalealla suurustejauheella. Sekoita lopuksi joukkoon silputtu persilja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti