Oheisen ohjeen puolestaan olen ottanut talteen Pirkka-lehdestä 10/2005 ja muistaakseni olen sen testannutkin, mutta tämä tapahtui ajalla ennen Ketun keittiön siirtymistä blogiaikaan. Erona alkuperäiseen ohjeeseen jossa ainekset paistettiin pannulla ja siirrettiin pataan, paistoin kaiken suoraan padassa.
Possu-suppilovahveropata
800 g possun patalihaa (lapaa, kasleria tms.)
vehnäjauhoja
170 g (1 pkt) pekonia
(rypsiöljyä)
puoli litraa tuoreita tai noin neljänneslitra kuivattuja, liotettuja suppilovahveroita*
4 salottisipulia
6 dl vettä
2 rkl lihafondia (tai vastaava määrä liemikuutiota; käytin riistafondia)
2 rkl sinappia
6 maustepippuria
Kuori ja lohko sipuli. Suikaloi pekoni. Kuutioi liha ja pyörittele lihapalat kevyesti vehnäjauhoissa.
Ruskista pekonia padassa niin että siitä irtoaa rasvaa. Lisää lihapalat vähän kerrassaan ja ruskista ne kevyesti. Lisää tarvittaessa öljyä. Lisää sipuli ja liotetut sienet, joista olet puristanut liian veden pois. Lopuksi lisää vesi ja lihafondi sekä sinappi ja pippurit. Sekoita hyvin ja pane pata uuniin 175 asteeseen n. 1,5 tunniksi.
Tarjoa esim. perunamuusin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti