Kermainen parsasosekeitto (3-4:lle)
500 g vihreää parsaa
n. 0,5 l kasvislientä
1 keltasipuli silputtuna
oliiviöljyä
1 dl kuohukermaa
0,5 dl valkoviiniä
suolaa, mustapippuria
Leikkaa parsoista pois puumaiset tyvet ja leikkaa nuput poikki ja siirrä ne syrjään odottamaan. Pilko parsan varret pätkiksi. Silppua sipuli.
Kuullota sipuli öljyssä kattilan pohjalla. Lisää parsanvarret ja kasvisliemi ja keitä n. 20 minuuttia.
Tein muuten sen virheen, että yritin - ensimmäistä kertaa ikinä - soseuttaa keiton tehosekoittimella. Erittäin huono ajatus. Saatuani keittoroiskeita seinille ja lievän palovamman vasempaan käteen palasin vanhaan kunnon sauvasekoittimeen ja jätän tehosekoittimen jatkossakin suosiolla pirtelöiden sun muiden kylmien juomien sekoitteluun.
Keittoon olen kuitenkin erittäin tyytyväinen. Siihen tuli juuri sellainen pehmeän täyteläinen parsainen maku kuin halusinkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti