Uusi grilliherkkusuosikki on syntynyt!
Grillattua kesäkurpitsaa ja halloumi-juustoa
(väittävät että neljälle, mutta itse väitän että korkeintaan kolmelle - kuvassa on tupla-annos)
1 halloumijuusto
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
oliiviöljyä
suolaa, rouhittua mustapippuria
kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä
balsamicosiirappia
basilikaa
Valmista balsamicosiirappi jäähtymään (ks. ohje alla).
Viipaloi kesäkurpitsa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja anna sen nahistua hiukan ennen grillaamista - esimerkiksi puolikin tuntia auringossa parantaa lopputulosta.
Liota halloumia vedessä n. 20-30 min suolan vähentämiseksi. Viipaloi halloumi suunnilleen samanpaksuisiksi viipaleiksi kuin kesäkurpitsa.
Paahda pinjansiemenet kuumassa pannussa - varo etteivät ne pala. Kun siemenet ovat saaneet sopivan värin, ne on syytä siirtää pannusta toiseen astiaan, tai kuuma pannu polttaa ne piloille.
Kääntele kesäkurpitsa- ja halloumiviipaleet öljyssä ja grillaa niihin kaunis väri. Me olemme grillanneet vain kesäkurpitsan ja paistaneet halloumin pannulla öljyssä, koska grillikokeilut halloumin kanssa eivät kerta kaikkiaan onnistuneet, parilalla eikä ilman. Käytitpä sitten grilliä tai paistinpannua, pannun tms. täytyy olla kunnolla kuumentunut ennen kuin juustoviipaleet lisätään, jotta juusto ei sula liikaa.
Syö. Santsaa.
Balsamicosiirappi
1:1 sokeria ja tummaa balsamicoa, siis esimerkiksi 0,5 dl kumpaakin
Laita balsamico ja sokeri kattilaan ja kuumenna sekoitellen että sokeri sulaa. Keittele miedolla lämmöllä edelleen sekoitellen kunnes lopputulos on siirappimaista (tätä voit testata pyyhkäisemällä seosta ohuelti esim. lautaselle). Ota pois tulelta ja jäähdytä.
Ohje grillatulle kesäkurpitsalle ja halloumille sattui silmääni Kodin kuvalehdestä. Balsamicosiirapin ohjeen nappasimme Pastanjauhajilta - yllä annettu mitoitus riittää hyvinkin yhdelle annokselle kesäkurpitsaa ja halloumia ja siitä jää vielä ylikin, nautittavaksi vaikkapa hyvin kypsyneen cheddar-juuston kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti