Sitruunainen uunilahna
1 iso, perattu lahna
suolaa
täyte:
viipale vaaleaa leipää
1 pienen sitruunan kuori raastettuna
puolikkaan pienen sitruunan mehu
reilusti silputtua basilikaa ja persiljaa
oliiviöljyä
valkopippuria, suolaa
Hiero karheasti jauhettua merisuolaa lahnan mahan sisälle ja pintaan.
Sekoita täytteen ainekset: lisää murusteltuun leipään silputut yrtit, raastettu sitruunankuori ja mausteet, sitruunamehu ja sen verran oliiviöljyä että tuloksena on tahnamainen täyte. Tunge lahnan maha täyteen täytettä.
Uunita lahnaa 180 asteessa kalan painosta riippuen 30-40 minuuttia.
Hyvää tästä tuli - Poikakin kehui. Lahna on ruotoinen, ja siinä on samanlaisia kaksihaaraisia ruotoja kuin hauessa, mutta ison lahnan ruodotkin ovat isoja, ja kypsästä kalasta ne irtoavat helposti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti