Aamiaisleipien ohje löytyi taannoin Arla Keittiön sivuilta, kun etsiskelin ohjeita brunssia varten. Sillä kertaa leivät jäivät toteuttamatta, mutta innostuin tekaisemaan niitä tässä eräänä sunnuntaiaamuna muutamaa viikkoa myöhemmin.
Menin tosin omin päin korvaamaan voin juoksevalla oivariinilla, liekö sitten sen syytä että omat leipäni jäivät vähän littanoiksi verrattuna esikuvaansa ja olivat hiukan turhankin mureita (lue: murenevaisia). Maistuivat kuitenkin.
Aamiaisleipäset (4 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
suolaa
50 g voita
200 g (1 prk) raejuustoa
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Paloittele voi ja murustele se jauhoseoksen joukkoon. Lisää raejuusto ja sekoita ainekset nopeasti tiiviiksi taikinaksi. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile pyöreiksi leipäsiksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista (uunin keskitasolla) n. 15 minuuttia.
2 kommenttia:
Eikö raejuustosta ala tirisemään nestettä paistettaessa?
Daniela, ei näistä ainakaan tirissyt.
Lähetä kommentti