perjantai 18. maaliskuuta 2016

Kymmenen vuotta

Hämmästyttävää mutta totta, on kulunut jo kymmenen vuotta siitä kun pienperheemme lisääntyi Pojalla, jonka syntymää meidän on oikeastaan kiittäminen siitä että tulimme aloittaneeksi ruokablogin.  

Suuren juhlan kunniaksi meille kutsuttiin kaikki luokkakaverit, joita toistakymmentä pääsikin paikalle. Tein tällä kertaa kakkupohjan ilman kananmunia Marttojen ohjeella.


Marttojen munaton kakkupohja

8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 dl nestettä: vettä, mehua, maitoa tms. 
200 g sulatettua voita tai margariinia (tai vastaava määrä juoksevaa - minulla oli hiukan vajaa määrä, mutta se ei tuntunut haittaavan)

Sekoita kuivat ainekset hyvin. Lisää vesi ja sulatettu rasva ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaavi taikina n. 26 cm halkaisiljaltaan olevaan irtopohjavuokaan, jonka olet joko jauhottanut tai laittanut pohjalle leivinpaperin.  

Paista 180 asteessa 50-60 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.  


Pojan toivomuksena oli Minecraft-kakku, joten minun piti ryhtyä leikkimään sokerileipuria. Leikkasin halkaistusta pyöreästä kakkupohjasta ensin reunoilta viipaleet pois, jotta sain siitä kutakuinkin neliön muotoisen. Kakun kuorrutukseen käytin kaulittua valkoista marsipaania, jonka alle levitin kerroksen sokeri-voikreemiä. Etukäteen pelkäämäni kuorruttaminen olikin yllättävän yksinkertaista. Koristelu on tehty Dr. Oetkerin pursotettavalla punaisella kakunkoristelugeelillä. Päivänsankari oli lopputulokseen tyytyväinen, ja vaikka kakku olikin aika hurjan makeaa, se oli myös hyvää.  




2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Onnea 10-vuotiaalle! Onko teillä samoihin aikoihin blogisynttärit vai tulossa vielä? Onnea joka tapauksessa, mahtava saavutus sekin!

Ketturouva kirjoitti...

Kiitos. Poika on muutamaa viikkoa vanhempi kuin blogi, tämä postaus tuli oikeastaan vasta blogin kymmenvuotispäivän kunniaksi (ja siihenkin hieman myöhässä, mutta maaliskuussa kuitenkin).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails