lauantai 23. tammikuuta 2010

Ohiammuttua citykania

Ketturouvan teki mieli kanileipää. Koska työpaikan pihamaalla viilettävän citypupun laittaminen leivälle on kuitenkin laitonta, turvauduimme walesilaiseen kaniiniin.

Pastanjauhajien viime marraskuun ruokahaasteeseen postaamat Jamien chilihilloleivät, Welsh rarebit, kuulostivat siinä määrin hyviltä, että niitä täytyi itsekin päästä maistamaan. Hiukkasen piti tietenkin reseptiä mennä sorkkimaan. Koska meillä oli entuudestaan paholaisen hilloa ja jääkaappiin piti tehdä tilaa, oikaisimme käyttämällä sitä, emmekä tehneet ohjeessa mainittua chilihilloa. Juustoksi pääsi mitä mainioin Polven juustolan cheddar, jonka poimimme mukaan Heinolan lähiruokatori Heilasta palatessamme joululomareissulta.



Karvalakkimallin kaasu-uunistamme ei grillivastuksia löydy, mutta uunitimme leipiä kunnes juusto oli saanut hieman väriä. Hyvältä maistuivat nämä taatusti eläimiä vahingoittamatta valmistetut citykanit Highgate Old Alen keralla.

3 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

sivistitte mua yhden walesiläisen kaniinin verran. tarjottiinkohan näitä jo 1500-luvulla ;)?

Ketturouva kirjoitti...

Merituuli, suosittelen Walesin kania lämpimästi, mukava iltapala.

Seuraavaksi Brittein saarten perinneherkuista pitäisi varmaan kokeilla rupikonnaa kolossa (toad in a hole). :)

Jussi Koiranen kirjoitti...

Walesilaista kania... Kaikkea sitä oppii kun nettiä selaa. Näyttää muuten ylihyvältä tuossa kuvassa nuo leivät.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails