tiistai 12. tammikuuta 2010

Nakkimetsä

Näin alkuvuodesta tuntuu olevan muotia tehdä erilaisia lupauksia, joten ajattelinpa listata muutamia tavoitteita myös Ketun keittiön puolesta.

* Possujen sikamainen kohtelu on saanut meidätkin tuohduksiin. Olkoon tavoitteemme lisätä luomusianlihan (ja muunkin luomulihan) osuutta ruokavaliossamme.
* Toissa vuonna meillä oli hyvä tapa syödä vähintään kerran viikossa kalaa, mutta viime vuonna pääsimme vähän repsahtamaan. Siispä kala takaisin viikkoruokalistaan!
* Vähemmän pakattua, vähemmän kaukaa kuljetettua - enemmän lähellä tuotettua, enemmän pienten tuottajien valmistamaa (tämä on kyllä ollut tavoitteenamme aiemminkin, mutta aina on varaa parantaa).

* * *

Poika on viime aikoina toisinaan moittinut, että äiti laittaa pahaa ruokaa. Olen kuitenkin huomannut, että ruuasta saa  nelivuotiaalle maistuvampaa, jos sillä on hauska nimi. Nakkimetsän idea on peräisin eräältä kaveriltamme:  otetaan iso kasa nakkeja, kypsennetään ne ja tökitään ne pystyyn perunamuusimaahan. Sinappia ja ketsuppia sopii lisätä maun mukaan.

Kettu Kettunen nakkimetsässä

Me aikuiset söimme tylsästi pannulla voi-rypsiöljyseoksessa paistettua, suolalla ja valkopippurilla maustetulla ruisjauholla leivitettyä haukea nokkosperunamuusin kera.


Tämän illan päivällisessä yhdistyivät toinen ja kolmas tavoite - viikon kala-ateria tuli nautituksi, ja paljon lähempää ja luomummin kuin omalta palstalta kasviksia on vaikea saada. :)

2 kommenttia:

Ari Makela kirjoitti...

Minä taas voisin luvata syödä enemmän kotimaista kalaa.

Jos minusta tulisi isä en tiedä säälisinkö enemmän lasta vai itseäni :) No, kysymyshän on puhtaasti akateeminen.

Liina kirjoitti...

itsekin päätin jättää tavallisen possun kauppaan, työpaikkaruokalan tiskille ja tilaamatta ravintolassa.

vieraisilla tuskin rupean sentään tivaamaan, onko porsas luomua :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails