Siikaa viinissä (neljälle)
4 pikkusiikaa (á n. 250 g)
1 sitruunan mehu
suolaa, valkopippuria
1 rkl voita
2 sipulia silputtuna
2,5 dl valkoviiniä
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa (alkuperäisessä ohjeessa maitoa)
tabascoa
Perkaa siiat, poista päät ja evät ja huuhdo kalat kylmällä vedellä. Valuta ne ja taputa kuivaksi talouspaperilla.
Pirskota kalojen päälle sitruunamehua ja mausta ne suolalla ja valkopippurilla (laitoin hiukan mausteita myös kalojen sisään). Pane kalat sipulisilppupedille voideltuun uunivuokaan ja kaada valkoviini päälle.
Peitä vuoka kannella tai foliolla ja kypsennä uunissa keskilämmöllä (180 astetta?) noin 20 minuuttia (ks. alla kommentit). Ota kypsät siiat vuoasta, poista nahka ja laita kalat lämmitetylle vadille.
Kiehauta paistoliemi, lisää maitoon/kermaan sekoitetut vehnäjauhot ja keitä kokoon 8 minuutin ajan. Mausta kastike suolalla, valkopippurilla, sitruunamehulla ja muutamalla tipalla tabascoa. Kaada osa kastikkeesta kaloille ja tarjoa loppu erikseen.
Tämä ruokalaji ei mennyt aivan putkeen. Merkittävästi annettua 20 minuuttia lyhyempikin uunitus olisi riittänyt, kala oli niin pehmeää että se hajosi nahanpoistossa ja ruodittaessa täysin, eikä lopputulos näytä kovin kauniilta lautasella. Kastikkeesta voisi ensi kerralla siivilöidä sipulisilpun pois. Lisäksi perunamuusista, johon käytin sinisiä ja tavallisia keltaisia perunoita tuli omituisen harmaata, eikä hiukan sinertävää tai sinipilkkuista kuten olin ajatellut. Aneemisen näköisen annoksen ainoa väriläiskä ovat viime hetkessä hätiin täräytetyt lisukeherneet. Maku oli sentään onnistunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti