lauantai 11. joulukuuta 2010

Sitruunaiset sienet

Sienet kuuluvat venäläiseen keittiöön erottamattomasti. Oli siis aivan selvää, että jokin sieniruoka ateriallamme tultaisiin näkemään, mutta olisiko se alkupalapöydässä vai lisäkkeenä?

Käytettäväksi sieneksi valikoituivat herkkutatit, koska niitä pakastimemme pursuilee valmiiksi ruuanlaittoon sopivaan kokoon pilkottuna. Sen jälkeen lueskelin läpi Vaskiratsastajan sienisalaatti -kirjaa, ja poimin kolme ohjetta, joista kaksi sopi alkupalaksi ja kolmas pääruuan lisäkkeeksi, ja annoin Karhuherran tehdä valinnan. Tällä tavalla päädyttiin seuraavaan lisukkeeseen:

Paistetut sienet sitruunakastikkeessa (neljälle)
(Ponomareva & Ponomarev: Vaskiratsastajan sienisalaatti. 201 mainiota sieniohjetta.)

200 g tuoreita sieniä, jotka eivät vaadi esikäsittelyä (tai pakastettuja, pilkottuja sieniä)
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli 
1 tl voita (laitoin hieman enemmän)
puolikkaan sitruunan mehu
persiljaa

Puhdistetut sienet paloitellaan. Sipuli silputaan ja valkosipulin kynnet murskataan. Sipuli ja valkosipuli ruskistetaan kevyesti pannulla. Lisätään sienet ja sitruunamehu, sekoitetaan ja keitetään kypsiksi. Ennen tarjoamista sienten pinnalle ripotellaan persiljaa. Tarjotaan kuumana lihan tai kalan kanssa.


Kuten kuvasta näkyy, minä otin ja sekoitin persiljan sienten joukkoon. Itselleni ei ihan ensimmäiseksi tulisi mieleen pistää sieniruokaan sitruunamehua, mutta se raikasti kokonaisuutta. Tatit sopivat mielestäni hyvin tähän lisukkeeseen, mutta kokeilla voisi myös esim. tuoreita haperoita.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails