Käytettäväksi sieneksi valikoituivat herkkutatit, koska niitä pakastimemme pursuilee valmiiksi ruuanlaittoon sopivaan kokoon pilkottuna. Sen jälkeen lueskelin läpi Vaskiratsastajan sienisalaatti -kirjaa, ja poimin kolme ohjetta, joista kaksi sopi alkupalaksi ja kolmas pääruuan lisäkkeeksi, ja annoin Karhuherran tehdä valinnan. Tällä tavalla päädyttiin seuraavaan lisukkeeseen:
Paistetut sienet sitruunakastikkeessa (neljälle)
(Ponomareva & Ponomarev: Vaskiratsastajan sienisalaatti. 201 mainiota sieniohjetta.)
(Ponomareva & Ponomarev: Vaskiratsastajan sienisalaatti. 201 mainiota sieniohjetta.)
200 g tuoreita sieniä, jotka eivät vaadi esikäsittelyä (tai pakastettuja, pilkottuja sieniä)
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 tl voita (laitoin hieman enemmän)
puolikkaan sitruunan mehu
persiljaa
Kuten kuvasta näkyy, minä otin ja sekoitin persiljan sienten joukkoon. Itselleni ei ihan ensimmäiseksi tulisi mieleen pistää sieniruokaan sitruunamehua, mutta se raikasti kokonaisuutta. Tatit sopivat mielestäni hyvin tähän lisukkeeseen, mutta kokeilla voisi myös esim. tuoreita haperoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti