sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Vähähiilisellä aamiaisella

Kävimme viime perjantaina taas aamiaisella, tällä kertaa Fazerin tarjoamana. Sidosryhmäaamiaisen tarkoituksena oli esitellä Fazerin uusi, tuotteen hiilijalanjäljestä kertova hiilikukka-merkki, jonka voi jo löytää ruispuikulapussista, ja tulevaisuudessa muistakin Fazerin leivistä. Samalla meille osallistujille kerrottiin laajemminkin, kuinka Fazerin leipomo- ja ravintolapuolella on ryhdytty toimenpiteisiin tuotteiden ja toiminnan ekologisuuden parantamiseksi. Tilaisuus liittyi myös Fazerin 120-vuotisen taipaleen juhlavuoden viettoon.

Yhä useampi ihminen miettii ostoksissaan ja ruuanlaitossaan myös ekologisuuteen ja eettisyyteen liittyviä kysymyksiä, ja Fazerilla on selvästi huomattu aiheen ajankohtaisuus - ja toki myös markkinarako - sekä päätetty tarttua siihen. Paikalla oli vankka edustusto Fazerilla työskenteleviä ihmisiä, joita sai asian tienoilta jututtaa. Siinä ohessa nautimme ravintola Pääpostin keittiömestari Tommi Hedmanin laatimaa vähähiilistä aamiaista, jossa pääosaa näytteli tietenkin ruispuikulaleipä. Leivän päällä oli mm. savusiikamoussea, kylmäsavukinkkua ja kotijuustoa, ja palanpainikkeeksi löytyi tyrninektaria ja metsämansikka-smoothieta sekä reilun kaupan kahvia.


Lopuksi vinkkaus kilpailuhenkisille jauhopeukaloille: Fazerilla on juhlavuoden kunniaksi huhtikuun loppupuolelle saakka jatkuva sekaleipäkilpailu.

2 kommenttia:

Ari Makela kirjoitti...

Ilkiö minussa haluaisi osallistua japanilaistyylisellä leivällä: se maistuu joko pahvilta tai vaahtomuovilta.

Ketturouva kirjoitti...

ari, tuohon lopputulokseen ei taida päästä kuin käyttämällä pelkkiä valkoisia vehnäjauhoja ja jotain leivinjauhetta nostatukseen..?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails