tiistai 22. helmikuuta 2011

Blinejä ja mateen mätiä

Piti niitä blinejäkin tietysti viikonloppuna paistaa, kun kerran oli mateenmätiä. Blininpaistossa oli tosin vähällä käydä huonosti, sillä jokin - ehkä vallitsevasta säätilasta seurannut keittiömme liiallinen kylmyys? - tappoi hiivan saunassa ollessamme sillä seurauksella että taikina ei kohonnutkaan. Onneksi valkuaisvaahto pelasti tilanteen ja blineistä kehittyi pannussa kaikesta huolimatta mukavan kuohkeita ja maukkaan makuisia. Myös "omatekoinen" mateen mäti oli mainiota merisuolalla ja mustapippurilla maustettuna.


Jostakin muistelen hiljattain lukeneeni, että Venäjällä voidaan blinit leikata suikaleiksi, jotka paistetaan pannussa ja tarjotaan hillon kanssa. Valitettavasti en lähdettä tähän hätään löytänyt, vaikka kuinka etsin. Rahola kuitenkin mainitsee tämän valmistustavan, tosin sokerin ja kanelin kanssa jälkiruuaksi tarjottuna.

Laitoin ylijäämäblinit meille aamupalaksi paistamalla blinisuikaleet nopeasti voinokareen kanssa pannulla ja tarjoamalla ne äidin vadelmahillon ja kermavaahdon kanssa. Ei yhtään hullumpi tapa tämä käyttää blinejä - tai vaikka lettuja - jos niitä jää yli.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails