torstai 9. maaliskuuta 2006

Arkiruokaa

Ei tarvitse ihmetellä, mistä Poika on perinyt taipumuksensa nälkäraivoon, joka nousee nollasta sataan alta viiden minuutin - omena ei ole pudonnut kauas puista. Tästä syystä erittäin tärkeä vaatimus arki-iltojen ruualle kodissamme on nopealaittoisuus. Erilaiset pastat ovat ehkäisseet monta perheriitaa.

Pastankeitto on taloudessamme Karhuherran alaa. Tämän illan pasta oli

Tagliatellea kinkku-sinihomejuustokastikkeessa:

1 keskikokoinen sipuli karkeasti silputtuna

1 rkl voita

n. 100 g hyvää palvikinkkua (siivuina), leikataan n. kynnenkokoisiksi neliöiksi

1 tlk (200g) ranskankermaa

n. 100 g sinihomejuustoa (mieluiten Gorgonzolaa, mutta muukin käy)

suolaa, mustapippuria

silputtua persiljaa


Pastan keittovesi kannattaa laittaa kiehumaan etukäteen. Kasari kastikkeelle laitetaan lämpenemään hieman ennen kuin pastavesi kiehuu. Kun pasta on saatu kattilaan kiehumaan, tehdään kastike.


Sulatetaan reilu ruokalusikallinen voita ja kuullotetaan siinä sipuli. Lisätään kinkku ja pyöritellään sitä jonkin aikaa että se lämpenee. Lisätään tölkki ranskankermaa ja homejuusto muruina, sekoitellaan kunnes juusto sulaa ja kastike on suhteellisen tasaista. Sekoittelun aikana tarkistetaan kastikkeen suolaisuus ja lisätään tarvittaessa.


Kun kastike on tasaista, olisi pastankin syytä olla valmista. Valutetaan pasta ja sekoitetaan se kastikkeeseen. Rouhaistaan myllystä sopivasti mustapippuria päälle ja jatketaan sekoittamista, viimeistellään ripottamalla päälle kämmenenpohjallinen silputtua persiljaa. Nautitaan.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Loysin nama teidan sivut ihan sattumalta - onneksi! Sinihomejuustoranskankermapastakastike (mika sanahirvio tulikaan!) on yksi minun ja siippani suosikkeja. Parasta meidan mielesta tulee Aurajuustosta. Aurajuusto on tosin meille harvinaista herkkua, tanne Lontooseen sita pitaa tuoda Suomesta (ja pyytaa kaikkia kylailijoitakin tuomaan). Lisaatteko tosiaan suolaa, meidan mielesta sinihomejuusto antaa riittavan suolan tahan pastaruokaan.
Terveisin Myohaiskeski-ikainen rva

Ketturouva kirjoitti...

Heipä hei, enpä muista että kastikkeeseen olisi oikeasti tarvinnut suolaa lisätä. :)

Saahan Englannistakin sinihomejuustoja - tulisikohan Stiltonista hyvä pastakastike? Voi kyllä olla liian ytyä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllahan taalta homejuustoja saa - tottahan toki! Stiltonia en tosin tahan pastakastikkeeseen edes kokeilisi. Tanskalainen on kohtuullista korviketta Aurajuustolle!
Terv. Myohaiskeski-ik. rva

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails