lauantai 25. maaliskuuta 2006

Voinen tomaattikastike pastalle

Joskus hämmästyttävän yksinkertaisista aineksista ja yksinkertaisin menetelmin on mahdollista saada aikaan suorastaan käsittämättömän herkullinen lopputulos. Tämä kastike on juuri sellainen. Tässä kastikkeessa tomaatin, sipulin ja voin sinänsä toisistaan hyvinkin erilaiset maut yhdistyvät harmoniseksi, toisiaan täydentäväksi kokonaisuudeksi, saaden aikaan miellyttävän pehmeän ja jalostuneen hienon makuisen pastakastikkeen. Aivan erityisen hyvin tämä sopii täytepastalle mutta yhtälailla se maistuu vaikkapa spagetinkin keralla.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan resepti kuuluu (kahdelle pääruoaksi tai kolmelle alkuruoaksi):

Kuoritaan ja halkaistaan isohko sipuli kahtia (vaakasuoraan).
Laitetaan paistokasariin 200 gramman purkillinen paseerattua tomaattia, sipulinpuolikkaat alassuin ja hyvänlainen nokare (alkuperäisessä reseptissa taisi olla 50 g neljän hengen annosta varten) voita.

Sekoitetaan ja annetaan keittyä kokoon noin parisenkymmentä minuuttia. Maustetaan hyppysellisellä suolaa.


Onnistumisen salaisuus piilee siinä, että voita käytetään riittävästi. Jos sitä on liian vähän, kastike ei sakeudu ja makukin jää vaatimattomaksi.

Jos voin korvaa jollain ns. kevyemmällä vaihtoehdolla, myös maku tulee jäämään kevyeksi. Kokemusta on Voimariinista ja pettymyshän se lopputulos oli.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails