keskiviikko 8. maaliskuuta 2006

Takaumia...

Odotusaika oli pariskunnalle koettelemusten taival, koska Ketturouvalta kiellettiin kaikki hänen lempiherkkunsa, mm. homejuustot, kylmäsavustettu ja graavattu kala sekä puoliraa'at pihvit. Koska jaettu kärsimys on kaksinkertainen kärsimys, Karhuherra joutui osallistumaan odotukseen pidättäytymällä hänkin mainittujen herkkujen nauttimisesta. Niinpä Pojan syntymää odotettiin vesi kielellä.

Viikko Ketturouvan ja Pojan kotiutumisen jälkeen olimme koonneet riittävästi voimia ja itseluottamusta vauvan huollossa rohkaistuaksemme tekemään yrityksen simppeliä pastakastiketta vaativamman kokkaamisen suuntaan. Päättelimme, että ruuan oli kuitenkin syytä olla nopeasti valmistuvaa, jotta sen valmistaminen ja syöminen olisi edes teoriassa mahdollista Pojan nukkuessa.

Ketturouva kehitti pari vuotta takaperin Englannissa asustellessaan mieltymyksen tuoreeseen tonnikalaan - joka oli tietenkin yksi raskausaikana täysin kielletyistä ruoka-aineista. Resepti tonnikalapihveille basilikakastikkeessa löytyi Pastanjauhajilta. Tonnikala sai seurakseen marinoidut vihannekset, joiden ohje on peräisin Jyrki Sukulan Ruokalasta MTV3:n aamu-tv:ssä. Kutsuimme syömään myös Ketturouvan sisaren Päivättären, mikä lisäsi kokkausvahvuuteen yhden henkilön.

Pojan nukahdettua maidolla tankattuna keittiössä alkoi hektinen toiminta. Poika - joka sairaalassa oli osoittanut erehtymätöntä vaistoa herätä vaatimaan ruokaa samaan aikaan kun sitä oli tarjolla äidille - pysyi unessa aterian valmistamisen ja nauttimisen ajan. Tonnikalapihvit onnistuivat erinomaisesti, eikä vihanneslisukekaan ollut hassumpi valinta. Jälkiruuaksi laitoimme Pojan rotinapitkon lopusta tehtyjä köyhiä ritareita kermavaahdon ja häälahjaksi saadun karhunvatukkahillon kera.

Jotakin tuoreiden vanhempien henkisestä tilasta kertoo ehkä se, että unohdimme kauppareissulla hankkia valkoviiniä ruuan kanssa nautittavaksi. Kaapin pohjalta löytynyt kevyehkö punaviini toimi kuitenkin mainiosti palanpainikkeena. Viiniä enemmän päähän kohosi onnistumisen juovuttava tunne - olimme valmistaneet ja nauttineet hyvän aterian vain reilun viikon ikäisen vauvan vanhempina.

Köyhät ritarit

kuivahtanutta pullaleettaa
maitoa
voita
kermavaahtoa & hilloa


Leikkaa kuivahtaneesta pullapitkosta viipaleita. Kasta viipaleet nopeasti maidossa ja paista pannulla voissa molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Tarjoa välittömästi kermavaahdon ja hillon kera.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails