sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Gorgonzolakastike gnoccheille

Pikaruokaa Ketun keittiön tapaan: löysin kaupasta näitä kurpitsagnoccheja ja halusin kokeilla.


Samaisesta Enkovaara-Astraldin Pastatiedosta, josta hiljattain laitoimme kananmaksarisottoa, löytyi ohje gorgonzolakastikkeeseen gnoccheille. Koska gorgonzolaakin oli jäänyt yli, tartuin siihen. Tämä ohje oli omatekoisille perunagnoccheille kilosta perunaa. Meillä oli puoli kiloa gnoccheja, ja tein kastiketta 2/3.

Gorgonzolakastike gnoccheille
(Maarit Enkovaara-Astraldi, Pastatieto)

100 g gorgonzolajuustoa (puolet mietoa ja puolet voimakasta)
100 g pehmeää voita
mustapippuria
1,5 dl kevytkermaa
3 rkl raastettua parmesaania

Lämmitä tarjoiluastia. Kuumenna kerma kattilassa. Leikkaa gorgonzola pieniksi kuutioiksi ja pane ne tarjoiluastiaan. Lisää pehmeä voi palasina ja hiukan mustapippuria ja sekoita ainekset hyvin. Kaada päälle kuuma kerma vähitellen, samalla koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon parmesaani. Lopuksi sekoita valutetut gnocchit kastikkeeseen ja tarjoa heti.


Gnocchit olivat aika pehmeitä ja pyrkivät hajoamaan keitettäessä. Ne on helpointa nostella kattilasta reikäkauhalla suoraan tarjoiluastiaan. Sekoittamisen kanssa piti olla varovainen

Tämä kastike ei tosiaankaan ole mitään laihdutusruokaa, mutta hyvää se oli, ja Poikakin tykkäsi. Ehkä kurpitsagnoccheille olisi kuitenkin sopinut paremmin jokin yrttivoisula-tyyppinen ratkaisu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mistä kaupasta löysit noita gnoccheja?:)

Ketturouva kirjoitti...

Nuo gnocchit löytyivät Stockan Herkusta. Myös joistakin K-kaupoista olen löytänyt gnoccheja.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails