lauantai 9. heinäkuuta 2011

Kesän makuja: minttuiset hölskytyskurkut

Hölskytyskurkut (tai römpsytyskurkut) tuntuvat nousseen tänä kesänä suureen suosioon - liekö Master Chef Joonaksen ansiota? Itsekin aloin kaipailla tuota lapsuuden makua Kesäkodissa. Meillä ei kuitenkaan ollut tilliä, koska sen suunnitellun kasvimaan perustaminen jäi keväällä itsestämme riippumattomista tekijöistä johtuen tekemättä (ensi vuonna!) ja ruukkukeittiöpuutarhassamme kasvaa vain salviaa, minttua, basilikaa, timjamia ja rosmariinia.

Hetken pohdittuani ongelmaa päädyin kokeilemaan hölskytyskurkkujen maustamista mintulla ja perheemme hullaantuikin tähän kesäisen raikkaaseen pikkulisukkeeseen kertalaakista. Minttukurkut sopivat mainiosti grilliruuan kanssa tarjottavaksi.

Minttuiset hölskytyskurkut

puolikas tuoretta kurkkua
kämmenpohjallinen silputtuja, tuoreita mintun lehtiä
liraus väkiviinaetikkaa
1 tl sokeria
vettä

Kuori kurkku ja viipaloi esim. juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Laita tiiviisti sulkeutuvaan rasiaan tai purkkiin. Lisää mintunlehdet, etikka, sokeri ja vettä. Ja sitten ei muuta kuin kansi kiinni ja hölskyttämään! 

Poika näyttää mallia kurkkujen hölskyttämisessä

Parhaimmillaan ja kauneimmillaan kurkut ovat saatuaan hetken maustua. Jos säästät niitä seuraavaan päivään, minttu vaihtaa värinsä ruskehtavaksi.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails