sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Seitsemän kukan juhannuskakku

Jos kerää juhannuksena seitsemän erilaista kukkaa ja nukkuu kimppu tyynyn alla, näkee unessa tulevan puolisonsa. Joidenkin mukaan kukkia tosin pitäisi olla yhdeksän - ehkä se vaihtelee eri puolilla maata riippuen siitä paljonko erilaisia kukkia voi juhannuksena odottaa löytävänsä?

Me keksimme Päivättären kanssa laittaa kukat kakkuun, jonka toimme juhannuspäivän kahvipöytään. Kukkaset keräsimme Kesäkodin lähimaastosta.


Olisin halunnut toteuttaa kakun pavlovan tapaan eli marenkipohjalle, mutta valmiit marenkipohjat olivat kaupasta jo loppuneet kun sinne asti aatonaattona pääsimme. Niinpä kakkupohjana on torttupohja, jonka päälle laitoimme kerroksittain muussattua tuoretta mansikkaa, vaniljakiisseliä ja kermavaahtoa. Koristeena on mansikoiden lisäksi koiranputken, lemmikin, keto-orvokin sekä puna- ja valkoapilan kukkia, kurttulehtiruusun terälehtiä ja mintun lehtiä.

Lopputulos oli meistä niin kaunis, että sitä oli melkein sääli syödä, mutta niin vain söimme neljän aikuisen ja yhden lapsen voimin sen viimeistä murua myöten yhdeltä istumalta. Kakku oli raikkaan makuinen ja kaikki kukat antoivat siihen hauskasti omia makuvivahteitaan. Marenkipohjakin olisi varmasti toiminut hyvin, tosin silloin mansikkatäyte kannattaisi jättää kiinteämmäksi ja käyttää esim. siivutettuja mansikoita muussattujen sijaan.

3 kommenttia:

Helmi kirjoitti...

Onpas huisin kaunis kakku! Silmä tosissaan lepää tuota katsellessa. :)

Kukkia pitäisi opetella käyttämään enemmän keittiössä. Olen aloitellut prosessin lisäämällä horsmankukkia aamiaisjädeeni (pakastettua banaania, kohmeisia marjoja, rahkaa ja pähkinöitä), mikä onkin ollut sekä kaunista että maistuvaa!

Merituuli kirjoitti...

kaunis kakku ja hieno idea siirtää juhannustaika kakkuun. tuota vaan ei kannata siirtää tyynyn alle ;)

Ketturouva kirjoitti...

Helmi, kiitos horsmankukkavinkistä, ne taitaisivat ollakin parhaillaan sesongissa. Aamiaisjäätelösikin kuulostaa kokeilemisen arvoiselta. :)

Merituuli, täytyy kyllä esittää kaunis kiitos sinulle innoituksesta ja blogissa jaetuista vinkeistä luonnonkukkien käyttämiseen. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails