sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kesän makuja: viskigraavattu merilohi

Itse pyydetyn kalan jälkeen toisiksi parasta on suoraan kalastajalta ostettu kala. Ero villin merilohen ja norjalaisen kassilohen välillä on - meinasin sanoa kuin yöllä ja päivällä, mutta kesällä yön ja päivän ero ei ole kovin iso. Nämä kaksi kalaa sen sijaan voisivat olla aivan eri lajia.

Merilohen toista kiloa painaneesta fileestä suurin osa päätyi grilliin sinappihuntuun verhoiltuna, mutta pyrstön säästin graavattavaksi. Koska lohen marinoiminen viskissä on aikaisemmin havaittu toimivaksi, päädyin kokeilemaan viskigraavausta.

Viskigraavattu merilohi

n. 200 g pala merilohta fileenä, ruodot poistettu huolellisesti
merisuolaa
2-3 rkl hyvää viskiä

Laita lohipala tiiviisti sulkeutuvaan astiaan. Valele päälle viski ja ripota kalalle reippaanlaisesti merisuolaa. Peitä astia kannella ja anna lohen maustua jääkaapissa 1-2 päivää, valele välillä kalaa astian pohjalla olevalla liemellä. Leikkaa sitten kala terävällä veitsellä viistottain ohuiksi viipaleiksi ja poista samalla nahka ja mahdollisesti jäljelle jääneet ruodot. Tarkista suola ja lisää sitä tarvittaessa. Anna maustua vielä muutama tunti ennen tarjoamista.

Viskin aromi tuntui hienona olematta liian hallitseva. Yltiöhyvää yksinkertaisesti ruisleivän päällä.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails