maanantai 11. heinäkuuta 2011

Mojito eli mintulle kyytiä

Reissujemme aikana parvekepuutarhamme oli Päivättären hellässä hoivassa riehaantunut kasvamaan niin että en ole ikinä ennen nähnyt vastaavankokoisia mintunlehtiä. Minttua piti siis alkaman hyödyntää. Ihastuin kovasti mojitoon taannoin Vanhan terassilla, ja siitä syntyi ajatus laatia itsekin näitä raikkaita helledrinkkejä, kun limettiäkin sattui sopivasti olemaan valmiina. Alkuun meinasi kuitenkin tulla tenkkapoo, koska soodavesi ei kuulu jääkaappimme vakiovarusteisiin. Onneksi pelastukseksi löytyi tämä Maku-lehden ohje, jossa käytetään tonicia. Ystävällistä on myös antaa mitat normaalisti keittiöstä löytyvinä yksiköinä, me kun emme ole niin ahkeria drinkkien rakentelijoita että olisimme hankkineet juomamittoja. Koska tuskin koskaan teen täsmälleen niin kuin reseptissä käsketään, täytin sokerina intiaanisokeria ja minttua laitoin reilusti enemmän kuin ohjeessa. Lopputulos oli mielestäni oikein onnistunut.

Mojito (1 annos)

puolikas limetti lohkoina
kämmenpohjallinen tuoreita mintun lehtiä
1 rkl intiaanisokeria
3 rkl vaaleaa rommia
1,5 dl tonic-vettä
jäitä

Laita limettilohkot, mintun lehdet ja sokeri paksupohjaiseen lasiin ja survo esim. huhmareen petkelellä niin että limetistä irtoaa mehua ja mintut hieman murskaantuvat. Täytä lasi puolilleen jääpaloilla ja lisää rommi ja tonic-vesi. 
Muunnelma: Testatusti hyvin tässä yhdistelmässä toimii tonic-veden tilalla myös greippilimsa, jota laitetaan lasiin n. 1 dl, eli hieman vähemmän kuin tonicia. 

Alkoholiton: Greippilimsaan voi laatia tästä drinkistä myös rommittoman version joka on ihanan raikas hellejuoma ja sopii myös kuskille. Lisää potkua voi holittomaan versioon hakea ylimääräisestä tirauksesta limettimehua.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails