lauantai 16. heinäkuuta 2011

Mansikkaista

Lieneekö kesäisempää makua kuin mansikka? Viime päivät olen paitsi syönyt myös juonut mansikoita.

Lemppari-mansikkadrinkkini, mansikkamargaritan, spontaania valmistamista haittasi se että baarikaapissamme ei ollut juomaan vaadittavia tequilaa ja triple seciä, mutta onneksi löytyi Hesarin mansikkadaiquiri, johon sopii myös edellisessä juomapostauksessa käytetty rommi. Poika sai luonnollisesti tästä juomasta oman version ilman rommia, mutta hieman reilummalla sitruunamehulla ja sokerilla, ja mikä ettei sellaista voisi aikuisillekin tarjota. Kun alkoholin jättää pois, juoma onkin melkoinen hyvänmakuinen terveyspommi!


Jäitä on syytä tehdä paljon, meidän vajaat kaksi rasiallistamme oli niukanlaisesti. Jäiden murskaamiseen käytin huhmarta, jonka ongelmana on kuitenkin roiskuminen. Kenties jäätä voisi pakastaa ohueksi levyksi josta sitä olisi helpompi murskata?

Päivätär toi meille näitä suloisia mansikkamuffinsseja:

3 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Ah, mä vielä odotan mansikkamargaritojen valmistusta kotioloissa tälle kesälle! Se ja mojito ovat suosikkikesädrinkkini, aivan ehdottomasti :)

Ginger kirjoitti...

Näppärä jäämurskakonsti on kipata jääpalat puhtaalle astiapyyhkeelle. Ota pyyhkeen reunoista kiinni ja tartu nyyttiä "kaulasta", jotta muodostuu tiivis pussukka. Sitten tiskipöydän reunaan nuijimista tai sivistyneemmin kaulimella taputtelua.

Ketturouva kirjoitti...

Virpi, jos juo muutaman mansikkamargaritan päivässä niin siitähän tuleekin jo se suositeltu puoli kiloa hedelmiä ja marjoja... :D

Ginger, kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla ensi kerralla tuota!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails