tiistai 23. lokakuuta 2012

Arpajaiset


Lupauksemme mukaan arvoimme banaaninpakastusvinkkejä jakaneiden kesken neljä kirjamessulippua. Onnetar suosi seuraavia: Canelia, Heleen, Jii ja Nti Papu sekä Yaelian.

 
Canelia ja Jii & Nti Papu, otatteko yhteyttä: tulikettu at iki piste fi, ja lähetätte osoitetietonne, niin saatte lippunne viikonlopuksi! Heleeniin ja Yaelianiin olen jo ottanut yhteyttä sähköpostitse.

Koska meille jäi sekä kauramaitoa että banaaneja, teimme tänä aamuna toisenkin pirtelökokeilun Helpot ja nopeat kasvisherkut -kirjasta. Tässä banaanipirtelössä eivät kirjan reseptin ainesosien suhteet mielestäni olleet oikein kohdallaan (ellei tarkoitus ole tehdä pikemminkin jäätelöä), joten laitan alle ne määrät, joilla pirtelö syntyi. Tästä yhden hengen annoksesta laajennetusta määrästä riittää hyvin kahdelle.

Banaanipirtelö (kahdelle)

2 pakastettua, mahdollisimman kypsää banaania
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 2-3 dl kauramaitoa (tai soija-, tai riisi-)
n. 1 tl vaniljasokeria (0,25 tl vaniljauutetta)
0,5 tl jauhettua kanelia

Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella. Tarvittaessa lisää nestettä ja kaakaota maun mukaan.


Mitenkö me pakastimme banaanit? Kokonaisina kuoressaan. Pieni pakastimemme on niin täynnä syksyn satoa, ettei sinne mahdu enää ainuttakaan rasiaa, ja jotenkin sotii luontoani vastaan käyttää pakastuspusseja, kun banaanilla on oma, luonnon suunnittelema pakkaus. Kokonaisena pakastetun banaanin kuoren saa kohtuullisen vähällä vaivalla irti kun huuhtelee jäisen banskun nopeasti kuumalla vedellä ja sen jälkeen kuorii sen terävällä veitsellä. Tällöin kuori sulaa sen verran että veitsi pystyy siihen, mutta sisus pysyy vielä jäisenä. Lopuksi kannattaa kyllä lämmitellä sormiakin lämpimän veden alla. Eli parhaiten banaanin pakastaminen tosiaan onnistunee paloina rasiassa tai pussissa, kuten meille neuvottiinkin. 


5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kiitos,onpa kiva voittaa jotain:)
Ihan sellaisenaan en ole koskaan pakastanut banaaneja,vaan leikkaan palasikis,ja laitan lautaselle pakkaseen,jonka jälkeen sitten pussiin.

Ketturouva kirjoitti...

Yaelian, no niinpä tietysti, lautaselle. Mietinkin nimittäin kuinka ne palat saa pysymään irti toisistaan pakastaessa. Täytyy kokeilla kunhan olemme syöneet pakkaseen hieman tilaa. :)

Ketturouva kirjoitti...

Liput menivät eilen postiin ykkösluokassa ja ovat toivottavasti viimeistään huomenna perillä!

Canelia kirjoitti...

Kiitoksia vielä tätäkin kautta iloisesta yllätyksestä! Lippu tuli eilisen postissa ja tänään jo kävin sen käyttämässä. Olipa kyllä tosi kivaa ja inspiroivaa, etenkin siellä ruokamessujen puolella. :)

Ketturouva kirjoitti...

Canelia, kivaa että lippu ehti perille ajoissa ja pääsit sen käyttämään. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails