Kermarahka antoi mukavan pehmeän ja täyteläisen maun rahkatäytteeseen. Käyttämäni omenahillo ja omenat olivat aika kirpeitä, ja siksi ripotin hieman sokeria omenoiden päälle. Jos käytät makeaa hilloa, sokeria ei välttämättä tarvita. Kanelin lisäksi tai tilalle täytteeseen voisi laittaa tietysti myös vaniljasokeria, itselleni se tuli mieleen vasta jälkeenpäin, kun piirakka oli jo uunissa.
Rahkaomenapiirakka
pohja (kauramurotaikina):
150 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
Aloita tekemällä taikina. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään, lisää sitten kananmuna ja sekoita hyvin. Lopuksi sekoita joukkoon jauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
täyte:
1 tlk (200 g) kermarahkaa
n. 1 dl omenahilloa
1 tl kanelia
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte taikinapohjalle.
lisäksi:
2-3 kotimaista omenaa
hiukan sokeria
Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa kapeiksi viipaleiksi. Lado omenaviipaleet rahkatäytteeseen omaa taiteellista näkemystäsi noudattaen. Ripota omenoille hiukan sokeria.
Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti