sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kuinka banaani pakastetaan?

Banaanin pakastaminen ei ollut koskaan tullut mieleenikään, olin kuvitellut ettei etelän hedelmä pakkasesta tykkää. Otsikon kysymys tuli kuitenkin ajankohtaiseksi kun saimme Finn Lecturalta ruokabloggaaja-keittokirjailija Lindsay S. Nixonin (www.happyherbivore.com) kirjan Helpot ja nopeat kasvisherkut, jossa on pitkälti toistasataa vegaanista reseptiä. Vaikka luonnehtisinkin meitä Ketun keittiössä pikemminkin onnellisiksi omnivoreiksi, kirjasta löytyi kaikenlaista houkuttelevaa. Pakastettu banaani on raaka-aine, jota kirjassa käytetään moneen smoothieen ja pirtelöön. Esimerkkinä tänään aamiaiselle koeponnistettu

Korvapuustipirtelö (1 annos)

1 pakastettu banaani
2,5 dl kaura-, soija- tai riisimaitoa (käytimme kauramaitoa)
0,5 tl jauhettua kanelia
0,25 tl vaniljauutetta (korvasimme noin teelusikallisella vaniljasokeria)
0,5 tl vaahterasiirappia (no, sitä saattoi lorahtaa hieman enemmän)

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi juomaksi. 


Enpäs kerrokaan vielä kuinka me ratkaisimme banaanin pakastamisen, mutta kannatti kokeilla,  hyvältä maistui pirtelö! 

Meillä on tilaisuus kysyä banaanin pakastamisesta kirjailijalta itseltään kun tapaamme hänet aamiaisella ensi perjantaina, sillä Lindsay Nixon on tulossa markkinoimaan kirjaansa viikonloppuna (26.-28.10.) järjestettäville Helsingin Kirjamessuille. Tiettävästi hän myös kokkaa messuilla lauantaina.

Sitä ennen esitämme kuitenkin kysymyksen teille, arvoisat lukijamme: kuinka te pakastatte tai pakastaisitte banaanin? 

Pika-arvomme 4 kpl Finn Lecturan lahjoittamia kirjamessulippuja niiden lukijoidemme kesken, jotka vastaavat kysymykseen kommentoimalla tähän viestiin maanantaihin 22.10. klo 24.00 mennessä. 

PS. Ketun keittiön vegaaniset tai helposti sellaiseksi muuntuvat ohjeet löydät reseptivalikoimastamme tunnuksella "kasvisruoka".

7 kommenttia:

Canelia kirjoitti...

Pakastetut banaanit à la minä: kuori bansku ja leikkaa viipaleiksi, heitä viipaleet pakastuspussiin ja sitten pussi pakkaseen. Maistuiko tuo pirtelö muuten oikeasti korvapuustilta? :)

Helmi kirjoitti...

Fiksuinta olisi tietysti kuoria bansku ja viipaloida se vaikka pakasterasiaan, mutta koska en ikinä jaksa tehdä sitä, heitän banaanit aina kokonaisina kuorineen kaikkineen johonkin tyhjään rakoseen. Sitten niitä saa sormet jäässä ja kiroillen kuoria smoothienälän yllättäessä, mutta onneksi lopputulos on tuskan arvoinen!

tei kirjoitti...

Taalla pakastetaan banaania useinkin, koska jos niita ostaa yhtaankin liikaa, ne ylikypsyvat nopeasti. Kuorimme ne, pilkomme, ja laitamme rasiaan. Kaytamme ne sitten aamusmoothieen (kuten tuoreetkin babaanit). Jainen banaani korvaa osan jaista.

Olen myos tormannyt tammoiseen ohjeeseen: http://www.weheartfood.com/2011/11/banana-ice-cream.html

Nti Papu kirjoitti...

Minä pakastaisin muussattuna soseena. Sose sitten rasiaan. Tärkeintä on muistaa laittaa nimitarra. Nimittäin aamulla kiireessä kun nappaat pakkasesta rasian ja luulet, että tänään syöt makaroonilaatikkoa, voikin olla banskusosetta lounaaksi. :)
Nti Papu

Aila kirjoitti...

Ihan olen pakastanut kuorittuina paloina pussissa, hyvin on toiminut.

Jael kirjoitti...

Banskupaloja on aina löytynyt pakastimestani,niin käteviä kaikenlaisiin pirtelömäisiin juomiin ja jätskiinkin.Poikaani huijasin pienenä banaani-appelsiinipirtelöllä;kävi hyvin kaupaksi;D

Ketturouva kirjoitti...

Canelia, minusta pirtelö ei maistunut korvapuustilta ellei lasketa korvapuustilta maistuvan kaiken, mikä maistuu kanelilta (eikä siltäkään kovin voimakkaasti).

Helmi, ks. seuraava postaus. :D

tei, kiitos vinkistä, tuota voidaankin kokeilla seuraavan kerran kun meillä on ylikypsiä banaaneja!

Nti Papu, banaanisose on kieltämättä jotain mitä olen viimeksi valmistanut Pojan ollessa vauva.

Heleen, jep, paloina pakastaminen olisikin varmaan helpoin ratkaisu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails