maanantai 24. huhtikuuta 2006

Kasvislasagne

Päivätär, jolla epäsäännöllisesti työssäkäyvänä opiskelijana on vapaata arkipäivisin, käy toisinaan viihdyttämässä Ketturouvaa ja Poikaa. Usein tulee myös laadittua lounasta yhdessä, koska Ketturouvan ei ole aivan yksinkertaista laittaa ruokaa alusta asti yksinään, kun Poika pyrkii äänekkäillä vaatimuksillaan keskeyttämään tiheästi kaiken tekemisen mikä ei suoraan liity hänen viihtyvyytensä takaamiseen.

Tänään valmistimme ensin kasvislasagnen ja sen jälkeen teimme parin tunnin vaunulenkin kauniissa kevätsäässä.

n. 10 lasagnelevyä
1 pss emmentaljuustoraastetta

pinaattikastike:
0,5 dl vettä
300 g pakastepinaattia
2 tlk raejuustoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria

tomaattikastike:
2 rkl öljyä
2 tlk tomaattimurskaa
1 iso sipuli silputtuna
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
0,5 tl chilijauhetta

Kuumenna vesi kattilassa ja lisää siihen jäinen pinaatti. Kuullota toisessa kattilassa silputtu sipuli öljyssä, lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet, anna hautua.
Lisää kuuman pinaatin joukkoon raejuusto ja mausteet. Lämmitä juustokastike kiehuvan kuumaksi, mutta älä keitä.
Lado lasagnelevyt kastikkeiden kanssa vuorotellen voideltuun vuokaan ja ripottele puolet juustoraasteesta kerrosten väliin. Lisää loppu juustoraaste lasagnen pinnalle vasta paistamisen puolivälissä. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 40 min.



Sivumennen: Ruokakuvausta blogia varten pitäisi kehittää. Huomasin lisäksi, että useimmat ruuat on tähän mennessä tullut kuvattua aidoilla DDRräläisillä lautasillamme, joilla on ikää vain hieman vähemmän kuin allekirjoittaneella.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails