maanantai 3. huhtikuuta 2006

Pyttipannua

Pyttipannu on siitä hauska ruoka, että vaikka perusainekset ovat samat, lopputulos vaihtelee riippuen siitä, millaista lihaa ja makkaraa siihen laittaa. Tämänkertaisessa pyttiksessämme oli lammasbratwurstia ja valmiiksi kypsennettynä ostettua lampaanfileetä. Pyttipannun kanssa tarjottavaksi sopivat mainiosti erilaiset etikkasäilykkeet ja palanpainikkeeksi olut.

Ketturouvan pyttipannun (2:lle) peruskaava on seuraava:

5-6 keitettyä, kuorittua perunaa*
iso sipuli silputtuna
hyvää makkaraa (ei leipomotuotteita)
lihaa, esim. ylijäänyttä paistia, joulukinkkua tms.
soijakastiketta
tabascoa
valkosipulijauhetta
mustapippuria
suolaa
voita ja (esim. rypsi-) öljyä paistamiseen

2 kananmunaa, paistetaan

Silputaan sipuli ja pilkotaan perunat pieniksi kuutioiksi. Pilkotaan makkara ja liha. Sulatetaan voi isossa paistinpannussa ja lisätään hieman öljyä. Pyttipannu ei ole mitään kevytruokaa, rasvaa tarvitaan riittävästi muodostamaan perunoihin kaunis paistopinta (ne maukkaat karsinogeenit) ja estämään tarttuminen pannuun.

Ensimmäiseksi otetaan perunakuutiot käsittelyyn. Paistetaan perunakuutioita niitä käännellen jonkin aikaa ennen kuin lisätään sipuli ruskistumaan pannuun. Sipulin ruskistuessa rikotaan kananmunat paistumaan toisessa paistinpannussa. Lisätään makkarat ja liha perunoiden ja sipulin sekaan ja paistellaan käännellen kunnes makkaranpalat saavat väriä. Maustetaan lisäämällä pari lirausta soijakastiketta, muutama tippa tabascoa, valkosipulijauhetta, mustapippuria ja suolaa maun mukaan.

*Perunoiden on syytä olla edellisenä päivänä keitettyjä. Vastakeitetyt perunat eivät pysy koossa pilkottaessa ja paistettaessa.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails