maanantai 3. toukokuuta 2010

Jamien parsasosekeitto

Parsapiiraista jäi yli melkein puoli kiloa parsaa. Ei sillä että se olisi mikään ongelma. Ylijäämäparsoista syntyi juuri sopivasti puoli annosta Jamie Oliverin parsasosekeittoa. Alkuperäisessä ohjeessa käytetty sipuli, white onion, on ilmeisesti Suomessa salaattisipulin nimellä myytävää valkokuorista sipulia. Korvasin sen pienehköllä keltasipulilla. 

Jamien parsasosekeitto (neljälle)

400 g vihreää parsaa
oliiviöljyä
1 keskikokoinen valkoinen sipuli (/keltasipuli)
1 purjo
1 sellerin varsi
1 l kasvislientä (Reformi)
suolaa, mustapippuria

Poista parsoista puumaiset tyvet. Leikkaa nuput ja pane ne syrjään odottamaan. Pätki parsan varret. 
Silppua sipuli ja viipaloi purjo ja sellerinvarsi. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja hauduta sipulia, purjoa ja selleriä kymmenkunta minuuttia kunnes ne pehmenevät. 

Lisää parsanvarret ja kuuma kasvisliemi. Keitä parsoja ja muita aineksia miedolla lämmöllä 20 minuuttia kannen alla. Ota sitten kattila tulelta ja soseuta keitto. Mausta suolalla ja pippurilla maistellen sopivaksi. Palauta keitto tulelle ja lisää parsannuput. Anna kiehahtaa vielä muutaman minuutin ajan että nuput pehmenevät. 

Tein keiton ohjeen mukaan. Itse pidän hieman sakeammasta  sosekeitosta, joten vähentäisin liemen määrää esim. ottamalla osan liemestä sivuun ennen soseuttamista ja sitten lisäämällä sitä sopivan sakeuden aikaansaamiseksi. 

Jamie tarjoaa parsakeiton ciabattan ja uppomunien kanssa, me nautimme keiton keralla tuoretta patonkia.

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails