sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Parsapiiraat

Oheinen parsapiiraiden ohje on peräisin tuoreimmasta Glorian Ruoka&Viini lehdestä (mintunmakuiset parsapiiraat, 3/2010). Kaupassa ei ollut minttua, joten se jäi meidän piiraistamme pois, mutta emme jääneet sitä kaipaamaankaan. Sen sijaan tuli mieleen, että täytteeseen voisi kokeilla lisätä hiukan soseutettua parsaa. Hyviä nämä kyllä olivat näinkin. Lisäksi piiraat ovat todistetusti niin helppoja, että lapsikin osaa - Poika oli minulla apuna leipomisessa.

Pienet parsapiiraat

1 pkt valmiita voitaikinalevyjä
15 vihreätä parsaa
2,5 dl raastettua pecorino- tai parmesanjuustoa
1 dl mascarponejuustoa
(3 rkl hienonnettua minttua)
1 rkl raastettua limetinkuorta
suolaa, mustapippuria
kananmuna voiteluun

Leikkaa taikinalevyistä pieniä piiraspohjia. Tee niihin reunukset leikkaamalla viillot taikinapaloihin (ei pohjaan saakka!) puolen sentin päähän reunasta. Nosta taikinapalat leivinpaperin päälle uunipellille.

Pese parsat ja leikkaa nuppupäät sopivan pituisiksi, että ne mahtuvat piiraiden reunusten sisäpuolelle. Säästä varret, niistä voi keittää vaikkapa sosekeiton.

Sekoita pecorino, mascarpone ja limetinkuori (ja minttu), ja mausta suolalla ja pippurilla. Painele seosta taikinapalojen keskelle reunuksen sisään. Nosta yksi parsannuppu kunkin piiraan päälle. Voitele reunukset kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa 12-15 minuuttia.


2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

ja kauniitakin ovat! näitä täytyy kyllä väkästää joku päivä, lasten kanssa :).

Ketturouva kirjoitti...

Merituuli, kävisivät varmaan hyvin myös esim. äitienpäiväbrunssille. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails