maanantai 26. syyskuuta 2016

Aprikoosia aamiaisella

Seuraan Smitten Kitchen -blogia Instragramissa, ja sieltä onkin tullut bongailtua kasapäin reseptejä joita olen merkkaillut ajatuksella "tätä täytyy kokeilla". Smitten Kitchenistä on peräisin myös tämä herkullinen aamiaisaprikoosipaistos, joka kyllä kelpaa tarjottavaksi vaikka kahvin kanssa tai jälkiruokana.

Aprikoosipaistos

Pohja:
450 g aprikooseja
3 rkl sokeria
1 rkl jauhoja
hyppysellinen jauhettua muskottipähkinää

Päälle: 
115 g voita
6 rkl raakaruokosokeria (tavallinen sokerikin käy)
1,25 dl kaurahiutaleita
1,25 dl vehnäjauhoja (tai puolet täysjyvä-, puolet tavallisia vehnäjauhoja)
hyppysellinen suolaa
2 rkl mantelilastuja

Pilko aprikoosit neljänneksiin ja laita ne pienehköön uunivuokaan (vetoisuudeltaan n. 0,5-0,75 l). Sekoita joukkoon sokeri, jauhot ja muskottipähkinä. 

Sulata voi ja sekoita siihen sokeri. Kun sokeri on sulanut, lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot, suola ja mantelilastut. Täytteestä pitäisi tulla möykkyistä. 

Tiputtele täyte aprikoosien päälle ja paista 180 asteessa uunissa 30-40 minuuttia. Tarjoa jonkin verran jäähtyneenä maustamattoman jugurtin kera - on muuten hyvää. Jälkiruuaksi tai kahvin kanssa tämän voisi tarjota myös lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails